SEMESTERN ÄR ÖVER OCH LATMANSLIVET SLUT

Nu är det dags att damma av löparskorna, justera växlarna på cykeln och se över kosthållet! Nej riktig så stränga behöver vi inte vara, men sommaren brukar vara en tid då vi tar det lite lugnare, unnar oss lite mer av livets goda. När hösten nalkas så vill vi gärna starta om, och det är väl sunt. Vad ska man då tänka på förutom att röra på sig? När det gäller kosten så är det viktigt att äta en balanserad kost, samt att undvika för mycket salt, socker och fett i maten. Processad mat i dag har en tendens till att innehålla lite för mycket av alla delar. Vi är väldigt noggranna med hur mycket fett och salt vi tillsätter i vår mat, vi strävar alltid efter att hålla saltmängden så låg som möjligt – helst under en procent. Salt fungerar inte bara som en smakbärare utan påverkar konsistensen också. Socker använder vi inte alls, med undantag för några få produkter som innehåller lite sirap. Det är traditionella recept som inte skulle smaka som de ska utan sirap, men i övrigt är vi sockerfria. Enligt en artikel i Svenska Dagbladet säger Professor David Kessler, professor vid University of California och före detta chef för amerikanska livsmedelsverket, att just kombinationen salt, socker och fett får oss att överäta. Det är därför ”skräpmat” är så lockande för många. Vi serverar bra balanserad mat för ett hälsosamt liv.