MORMOR FRITERADE ALDRIG KÖTTBULLARNA

Nej det gjorde hon inte, och det gör inte vi heller. En friterad köttbulle är full av frityrolja, vilket varken är speciellt hälsosamt eller gott. Vi steker alltid våra köttbullar i stekpanna, som man ska göra.

Visst, det ser lite hemlagat ut, men det är väl bara trevligt. Kvaliteten är viktig för oss och vi vill att all vår mat ska smaka gott och vara hälsosam. Därför kontaktsteker vi dem alltid i teflonpanna, då får köttbullarna en fin yta och god smak men med ett reducerat fettinnehåll. Du kommer att känna skillnad, vi lovar.

Men vi kontaktsteker även en hel del av våra produkter i gjutjärnspanna som till exempel Wallenbergarna, stekta levern och schnitzeln, de flesta fiskfärsprodukter samt koftan, falafeln och ärt-rödbetsbiffen. Vi anpassar tillagningen efter vad som smakar bäst och ger bäst resultat. I vår katalog har vi märkt de rätterna med en gjutgärnslogga, så håll utkik efter den.