LÄTT ATT HITTA GLUTENFRIA PRODUKTER!

Vårt sortiment av glutenfria produkter växer hela tiden och nu finns de i nästan alla produktkategorier – alltifrån färsprodukter, korvar till fisk- och grönsaksprodukter. Där vi tidigare har använt skorpmjöl som bindemedel använder vi ofta potatis (kokad och mosad) tillsammans med ägg. Ibland behövs inget speciellt bindemedel alls, som i våra ärt- och rödbetsbiffar (60 g) där det är den höga halten ärtor som binder biffen istället. Ärt- och rödbetsbiffen är dessutom inte bara glutenfri utan även laktosfri, mjölkfri och äggfri vilket gör att den uppskattas av de flesta.

I Sverige beräknas 1-2 procent av befolkningen vara glutenintoleranta. Under de senaste årtiondena har det dessutom skett en ökning, vilket ställer högre krav på oss leverantörer. Våra glutenfria produkter är tydligt märkta för att du enkelt ska kunna hitta dem i vårt sortiment.