Tillredda frysprodukter är färdiga att använda. Det är bara att värma upp maten och servera!

Ärt – rödbetsbiff, Lagerblad Foods art nr 4063 1,2 kg
Säsongens grönsaker:
500 g Små buketter av blomkål
200 g Halverad brysselkål
200 g Bönor
300 g Klyftad nypotatis
200 g Skuren morot
10 g Skalad vitlök
1 bukett Skuren bladpersilja
1 bukett Skuren körvel
Olja
Salt
Tillredning:
Lägg grönsakerna i en ugnsform. Strö över olja och salt, rör om. Rosta rotsakerna tillsammans med vitlöken i 160 grader varm ugn tills de är mogna. När rotsakerna är mogna, strö över örterna. Servera rostade rotsakerna med ärt-rödbetsbiffarna. Som tillägg passar utmärkt naturell yoghurt.

30 st. potatis-svampbiff 60 g, Lagerblad Foods artikelnummer 4059
Grönkålssmör:
200 g smör
40 g grönkål
20 g persilja
Salt
Tillredning:
Blanchera grönkålen och persiljan. Kyl av i kallt isvatten och pressa ut vätskan. Sätt rumsvarmt smör och örterna i en blender. Passera massan slät och smaksätt med salt.
Höstens morötter:
1 kg olika färgers morötter
100 g smör
40 g honung
Salt och peppar
Tillredning:
Skala morötterna. Smält smör och honung i en kastrull. Sätt morötterna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Pensla morötterna med honung-smöret och smaksätt med salt och peppar. Rosta morötterna i 200 grader varm ugn i ca 20 minuter. Låt dem svalna en stund och skär dem sedan på hälften.
Knaprig svartkål:
200 g svartkål
olja och salt
Tillredning:
Rör om svartkålsbladen i olja och sätt dem på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Torka bladen i 140 grader varm ugn i ca 15–20 minuter eller tills de är knapriga. Smaksätt med salt.
Värm svamp-potatisbiffarna och morötterna i 180 grader varm ugn i ca 10–12 minuter.
Smält grönkålssmöret i en kastrull. Sätt morötterna på tallriken och strö över grönkålssmör. Garnera med knapriga svartkålsblad. Sätt de varma svamp-potatisbiffarna på tallriken och njut.

Pyttipanna:
1,1 kg Lagerblad chorizobulle 55 g, artikelnummer 4004
1 dl aromolja
200 g lök
800 g batat
300 g champinjon
400 g brysselkål
80 g grönkål, strimlad
6 g salt
10 g socker
Svartpeppar
Paprikamajonnäs:
4 dl Majonnäs
40 g Paprika Puré
1 msk citronsaft
Tillredning:
Klyfta grönsakerna, blanda lök och batat med aromoljan. Rosta dem i 200 grader varm ugn i 20 minuter. Tillsätt champinjoner och brysselkål. Rosta ännu ca 7 minuter. Tillsätt grönkålen och kryddorna. Blanda majonnäs, paprika pure och citronsaft. Servera majonnäsen med pyttipannan.

Mexikansk grönsaksbiff, grönkålssallad och picklad morot
Lagerblad Foods mexikanska grönsaksbiff, artikelnummer 3367 1,0 kg
Grönkålssallad:
10 st. Lök (små)
150 g Grönkål
200 g Gröna bönor
30 g Smör
Tillredning:
- Skala lökarna och stek dem gyllenbruna i en stekpanna med smör. rosta dem mogna i 160 grader varm ugn.
- Tvätta grönkålen och bönorna. Stek bönorna i stekpanna med smör en liten stund och tillsätt sedan grönkålen. Stek grönkålssalladen tills bönorna mognar.
Picklad morot:
200 g Morot
0,5 dl Ättika
1 dl Socker
1,5 dl Vatten
1 st. Röd chilipeppar
2 klyftor Vitlök
1 kruka Koriander
Tillredning:
- Skala morötterna. Skiva morötterna på längden med en osthyvel.
- Mät upp ättika, socker, vatten, skuren chili och pressad vitlök i en kastrull och koka upp.
- Ta kastrullen från plattan och tillsätt morotskivorna.
Värm mexikanska grönsaksbiffarna i 160 grader varm ugn i ca 10 minuter. Lägg upp alla komponenter på tallriken, garnera med koriander och njut av portionen.

Lagerblad Foods Pannbiff 100g, artikelnummer 8066 2 kg
400 g Potatis
250 g Brysselkål
250 g Bönor
150 g Champinjon
100 g Morot
1 Kruka Bladpersilja
1 tsk Timjan
1 tsk Rosmarin
2 klyftor Vitlök
Rapsolja
Salt och svartpeppar
Tillredning:
- Skölj bönorna och blanchera dem i saltvatten. Kyl av bönorna i isvatten.
- Skala och skiva morötterna i tjocka skivor. Skär champinjonerna på hälften.
- Värm upp olja i en gjutjärnspanna. Tillsätt morotskivorna och rosta dem gyllenbruna.
- Ta bort morotskivorna från gjutjärnspannan och tillsätt i pannan champinjonerna och stek dem gyllenbruna.
- Skär potatisen och brysselkålen. Sätt dem i en skål och rör om i olja.
- Tillsätt timjan, rosmarin och skurna vitlöksklyftor.
- Värm ugnen till 180 grader och sätt potatisblandningen på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
- Rosta dem i ugnen tills de är nästan mogna och tillsätt bönorna, champinjonerna och morötterna.
- Smaksätt med salt och peppar och rosta rotsaksblandningen tills rotsakerna mogna.
- Värm pannbiffarna i 180 grader varm ugn i ca 15 minuter.
- Lägg upp alla komponenter på tallriken och njut av portionen.

Lagerblad Foods Fårfärsbiff fylld med vitlöks-örtsmör, artikelnummer 8010 1,4 kg
1,2 kg Skalad rosamunda potatis
200 g Skalad lök
5 klyftor Vitlök
30 g Smör
1 dl Rapsolja
Salt och svartpeppar
Tillredning:
- Skiva potatisen, löken och pressa vitlöken
- Stek löken gyllenbruna i en stekpanna med smör och olja. Tillsätt potatisen och vitlöken.
- Smaksätt med salt och peppar. Rosta potatisen i 160 grader varm ugn tills de är mogna.
1,5 kg Vitkål
30 st. Nypotatis
30 g Smör
1 dl Rapsolja
100 g Socker
Salt och svartpeppar
20 st. Morot (småa)
Tillredning:
- Skär vitkålen i 10 klyftor så att varje klyfta blir med ända så de hålls ihop. Smaksätt med salt och svartpeppar.
- Pensla klyftorna med olja, strö över socker och en nypa salt.
- Stek kålklyftorna i en stekpanna gyllenbruna. rosta dem mogna i 160 grader varm ugn.
- Rengör morötterna och rosta dem ett par minuter i stekpanna med smör.
- Slutligen rosta dem i 160 grader varm ugn tills de är mogna.

Lagerblad Foods älgwallenbergare 100 g, artikelnummer 6810
Batatpyre:
1,5 kg Batat
100 g Smör
½ dl Grädde
Salt
Tillredning:
Skala bataten och skär i mindre bitar. Ångkoka bataten övermjuk och passera den som varm. Tillsätt smör, grädde och smaksätt med salt.
Gräslöksmajonnäs:
150 g Färdig majonnäs
1 dl Olivolja
30 g Gräslök
Salt och svartpeppar
Tillredning:
Skär gräslöken grovt och sätt i en skål. Tillsätt olivoljan och passera med en stavmixer. Tillsätt majonnäsen under omrörning. Smaksätt med salt och svartpeppar.
Ugnsrödbetor:
10 st. Rödbetor med skaftet
150 g Smör
10 st Aluminiumfoliebitar
Tillredning:
Skala rödbetorna men lämna skaften kvar. Linda in rödbetorna i folie och tillsätt i varje knyte en nypa smör och salt. Lämna rödbetornas skaft utanför folie. Rosta rödbetorna i 180 grader varm ugn, tills de är mogna.
Rostad palsternacka:
15 st Palsternacka (små)
½ dl Rapsolja
Salt
Tillredning:
Skala palsternackorna och skär på hälften. Rör om i olja och rosta i 180 grader varm ugn, tills de är mogna. Smaksätt med salt.

Lagerblad fläskschnitzel panerad för hand art nr 6901 10 st. (ca 1,4 kg)
Senapsstuvad potatis:
Skalad och tärnad ungspotatis 1,2 kg
Tärnad lök 100 g
Senap 30 g
Vispgrädde 6 dl
Smör 50 g
Salt och svartpeppar
Tillredning:
Smält smöret i en kastrull på låg värme och tillsätt den tärnade löken. Fräs löken gyllenbrun och tillsätt den tärnade
potatisen. Låt potatisen mogna en aning i kastrullen under omrörning. Tillsätt senapen samt smaksätt med salt och rör
sedan om. Tillsätt grädde och låt stuvningen sjuda tills potatisen mognat. Kontrollera salthalten och smaksätt med
svartpeppar.
Persiljesmör:
Saltfritt mejerismör 300 g
Skuren bladpersilja 20 g
Färskpressad citronsaft 2 msk
Salt och svartpeppar
Tillredning:
Låt smöret stå i rumstemperatur ett par timmar. Tillsätt persiljan och citronsaften. Vispa smöret poröst och smaksätt
med salt och svartpeppar. Lägg smöret på ett bakplåtspapper som ”stångformad”. Rulla med hjälp av bakplåtspappret
kryddsmöret till en stång och fäst ändorna. Ställ kryddsmöret i kallt.
Tillredning av potatischips:
Skalad och skivad potatis 300g
Blanchera den skivade potatisen i hårdsaltat vatten ca 1 minut. Lyft den skivade potatisen med en hålslev på ett papper
för att torka. Värm rypsolja i en kastrull till 180 grader och fritera potatischipsen knapriga. Salta potatischipsen
efter friteringen.
Citrongarnityr:
Tjocka citronskivor 10 st.
Mejerismör 20 g
Värm stekpannan och tillsätt smöret samt citronskivorna. Stek citronskivorna gyllenbruna. Ta bort citronskivorna från stekpannan och kyl ner dem. Skär persiljesmöret i skivor och ställ på de stekta citronskivorna. Servera med den panerade fläskschnitzeln.

Lagerblad viltköttbullar 30 g art nr 4051
Skogssvampsås
0,6 l vatten
0,4 l Knorr Visp 30 % laktosfri
150 g Knorr Skogssvampsås 3 kg
0,1 dl Knorr Svampfond, koncentrat 1 l
100 g avrunnen tärnad skogssvamp
10 g färsk rosmarin
Rostade rotsaker:
1 dl Flora Aromolja
6 g Knorr Kryddpasta timjan 340 g
10 g salt
150 g kålrot
150 g palsternacka
200 g rotselleri
500 g morot
800 g Siikli potatis
Sockrade lingon:
400 g frysta lingon
100 g strösocker
Lägg såsingredienserna i en kastrull och koka upp såsen. Tillsätt i slutet tärnad skogssvamp samt skuren rosmarin. Blanda aromolja, timjan-kryddpasta och salt. Skär rotsakerna i klyftor och blanda dem med kryddoljan. Rosta rotsakerna i 200 grader varm ugn i ungefär 30 minuter. Blanda lingonen med sockret och låt dem dra sig en stund.

400 g Lagerblad Vegobitar 8 g art nr 4060
Pho-sky:
2 l vatten
100 g Knorr Grönsaksbuljong professional 800 g
3 g Knorr Rökt chili Puré professional 750 g
10 g Knorr Ingefära Puré professional 750 g
1 st. kanelstång
2 st. stjärnanis
Soppingredienser:
500 g kokt Knorr nudel 3 kg
200 g skivad morot
200 g skivad fänkål
100 g mung groddar
100 g skuren vårlök
50 g färsk koriander
10 limeklyftor
Lägg sky-ingredienserna i en kastrull och koka upp. Lägg nudlarna, morötterna, fänkålen, groddarna och uppvärmda vegobitarna på en tallrik. Häll varm sky på portionen. Servera portionen med vårlök, koriander och limeklyftor.

1 kg Lagerblad Kikärt-morotsbiff 50 g art. nr 4073
Grönkål-taboulleh:
300 g kokt bulgur
300 g tärnad tomat
300 g tärnad gurka
100 g strimlad grönkål
30 g skuren persilja
Honungs-citronvinegrette:
2 dl Hellmann´s citronvinegrette 1 l
10 g honung
salt och kummin
Blanda alla taboulleh ingredienserna i en skål. Blanda citronvinegrette och honung. Smaksätt taboullehn med honungs-citronvinegrette, salt och kummin.
Citron-färskost:
200 g Créme Bonjour naturel 1,5 kg
1 dl Knorr Visp laktosfri 30 % 1 l
1 citrons skal (riven)
2 g salt
Svartpeppar, grovmalen
Vispa ingredienserna poröst och servera.

Lagerblad Foods Ärt-kålrotsbiff 50 g, art. nr 4074 1,2 kg
Bön-rödådrad syra bulgur:
Bulgur vete 350 g
Kokande grönsaksbuljong 1,5 liter
Rödådrad syra, finhackad 1 kruka
Rund böna, färdig, skivad 300 g
Mät bulgur i en skål, häll på den heta grönsaksbuljongen och täck med lock. Låt stå ca. 30min, lägg till de skivade gröna bönorna och rödådrad syra. Servera varm.
Rödbetsrand:
Naturell yoghurt 300 g
Rostade rödbetor 200 g
Tvätta rödbetorna väl. Sätt i foliepapper och grädda i ugn 160 C Kyl ner rödbetorna, skala och riv. Kombinera yoghurt och den rivna rödbetan, krydda med salt och peppar.
Rostade mini tomater: 500 g
Pensla tomaterna med rybsolja
Sätt på ugnsplåt och rosta i ugn 160 C tills skalet lossnar. Skala och kyl ner.

Lagerblad Matbananbiff art nr 4084 10 st
Grädda i ugn 160C ca 12 min.
Hasselnötsglass 500 g
Lönnsirap 100 g
Rostad baconcrumb:
frukost bacon 200 g
Lägg baconskivor på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Sätt baconen i en förgräddad ugn 180C och grädda tills de är knapriga. Sätt baconskivorna mellan hushållpapper så att allt överlops fett kommer bort. Låt kallna. Grovhacka baconet. Dekorera med fikon, Balsamico sirap och citronmeliss.

1,5 kg Lagerblad Halloumi-rödbetsbiff 50 g art nr 4085
Kikärts-caponata:
400 g tärnad aubergine
400 g tärnad zucchini
150 g tärnad röd paprika
100 g skuren bladselleri
Sås:
0,5 kg Knorr Tomatino 3 kg
1 dl Hellmann’s Citronvinegrette 1 l
0,25 dl Knorr Grönsaksfond, koncentrat 1 l
20 g Knorr Vitlök Puré professional 750 g
7 g Knorr Rökt chili Puré professional 750 g
1 g oregano
Salt och svartpeppar
80 g kärnfria oliver
50 g små kapris
200 g avrunnen mogen kikärt
Skuren persilja
Lägg grönsakerna på en ugnsplåt och rosta dem i 220 grader varm ugn i 110 minuter. Blanda såsingredienserna och häll såsen över de rostade rotsakerna. Rör om rotsakerna och rosta dem ännu i 200 grad varm ugn i 20 minuter. Tillsätt slutligen oliverna, kaprisen och kikärterna. Dekorera portionen med persilja.

Lagerblad buffé blini 50 g art nr 4099 20 st.
Blinier stekta på gjutjärnspanna
Sikromsmousse:
Smetana 450 g
Avrunnen sikrom 150 g
Fint skuren dill 1 knippe
Grovmalen svartpeppar
Salt
Vispa smetanan poröst. Tillsätt sikrommen, dillen och rör försiktigt om moussen. Smaksätt med salt och peppar. Låt moussen dra sig en stund i kallt före servering.
Servering:
Värm blinierna i 180 grader varm ugn i ca 4-6 minuter så att ytan blir knaprig. Låt blinierna svalna en stund och fyll
dem sedan med sikromsmousse samt skär blinierna på hälften. Servera blinierna med smält smör och skuren rödlök.

1,5 kg Lagerblad köttbullar 30 g art nr 9863 eller 3360
Sås:
1 l vatten
75 g Knorr brun bassås 3,75 kg
0,3 dl Knorr Oxe fond, koncentrerad 1l
1 dl Knorr Ketjap Manis Soja 1 l
40 g Knorr ingefära puré professional 750 g
Garnering:
kokosris
grillad poksoi
färsk koriander
färsk chili
Lägg alla sås ingredienser i kallt vatten. Låt koka upp. Servera med nykokt kokosris. Garnera med grillad poksoi, färsk koriander och chili.