RESEPT

Sommarsallad med traditionella köttbullar

Mjölkfri
Laktosfri

Resepti

10 PORTIONER

1. Traditionell köttbulle

Produkterna värms direkt från frysen. Uppvärmningstiderna är riktlinjer. Kontrollera alltid aktuella förpackningsmärkningar på etiketten.
Uppvärmningsinstruktioner
Varmluftsugn50 %
Värme160°C
Fuktighet10 %
Tid16 min

2. Lagerblad produkt

Traditionell köttbulle500 g

3. Sallad

Halverade färskpotatisar400 g
Förkokta störbönor100 g
Sockerärtskidor100 g
Shiitakesvampar 100 g
Olja för stekning
Salt och svartpeppar för smaksättning
Säsongens bär
Valfria örter
Fikonbalsamico
Pensla potatisarna lätt med olja och krydda med salt. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i förvärmd ugn vid 180 °C tills de är gyllenbruna och genomstekta. Hetta upp olja i en panna och stek svamparna. Tillsätt övriga ingredienser, värm upp och krydda. Lägg grönsakerna något avsvalnade på en tallrik och placera de varma köttbullarna ovanpå salladen. Garnera med mikroörter, säsongens bär och ringla över fikonbalsamico. Tips: Köttbullarna kan enkelt få internationell smak med olika såser! Till exempel: Italienskt med tomatsås, basilika och oliver, Ungerskt med en rökig paprikasås.
Lagerblad-produkten används i receptet.9863 Traditionell köttbulle 30 g
Stekt, djupfryst.ca 167 st. x 30 g = 5,0 kgNötkött 67 %, lök, ÄGG, skorpmjöl (VETEMJÖL, jäst), vatten, salt, kryddor (cayenne-, svart- och vitpeppar, chili, vitlök, spiskummin, oregano, koriander, gurkmeja, bockhornsklöver, fänkål, ingefära), rapsolja.
Kontrollera köttets ursprungsland på förpackningen.
logo