Tex mex köttfärsbiffar, mexikanskt ris och tomatsås
Mjölkfri
Laktosfri
Glutenfri
Resepti
10 PORTIONER
1. Tex mex köttfärsbiff
Produkterna värms direkt från frysen. Uppvärmningstiderna är riktlinjer. Kontrollera alltid aktuella förpackningsmärkningar på etiketten.
Uppvärmningsinstruktioner
Varmluftsugn50 %
Värme160°C
Fuktighet10 %
Tid18 min
2. Lagerblad produkt
Tex mex köttfärsbiff12 st
Tillaga enligt anvisningarna.
3. Mexikanskt ris
Kycklingbuljong8 dl
Långkornigt ris4 dl
Tomatpuré 30 g
OlivoljaNaN dl
Vitlöksklyftor, finhackade3 st
Kokta och avrunna kidneybönor150 g
Rödlök, tärnad150 g
Gröna bönor, kokta och skurna150 g
Chiliflakes1 tsk (eller efter smak)
Färsk koriander, hackad1 dl
Salt och svartpeppar för smaksättning
Olja för stekning
Häll olivoljan i en vid kastrull och värm försiktigt. Tillsätt riset och rör om tills det blir glansigt. Tillsätt vitlök, chiliflakes och tomatpuré. Rör om så att riset får en rödaktig färg (ca 5 min). Häll i kycklingbuljongen och låt riset sjuda på låg värme tills det nästan är klart. Ta kastrullen från värmen, lägg på ett lock och låt stå tills vätskan har absorberats helt. Hetta upp en stekpanna med lite olja. Stek först rödlöken kort, tillsätt sedan bönorna och det färdigkokta riset. Blanda allt väl. Smaka av med salt och grovmalen svartpeppar. Toppa med hackad färsk koriander. Värm färdig tomatsås och servera tillsammans med riset och tex mex biffarna.