RESEPT

Kvargpannkaka, pepparkaksmousse och äppelkompott

Resepti

10 PORTIONER

1. Kvargpannkaka

Produkterna värms direkt från frysen. Uppvärmningstiderna är riktlinjer. Kontrollera alltid aktuella förpackningsmärkningar på etiketten.
Uppvärmningsinstruktioner
Varmluftsugn50%
Värme150°C
Fuktighet0 %
Tid4-6 min

2. Lagerblad produkt

Kvargpannkaka 800 g 800 g
2 st / pers

3. Pepparkaksmousse

Färskost600 g
Grädde100 g
Pudersocker20 g
Pepparkakor 100 g
Sätt färskosten, grädde och pudersocker i en skål och vispa fluffigt. Krossa pepparkakorna och blanda dem försiktigt i grädd-ost blandningen. Ställ kallt en stund.

4. Äppelkompott

Äppel, skala och skär i tärningar (t.ex. Granny Smith) 300 g
Syltsocker150 g
Citronskal5 g
Kanelstång hel 1 st
Stjärnanis hel 1 st
Lägg äppeltärningarna i en kastrull på låg värme, rör om försiktigt. Riv en tvättad citron (endast den gula ytan). När äpplena börjar släppa vätska tillsätter du kryddorna och syltsockret. Låt det koka sakta i ca 5 minuter, tills sockret har löst sig helt och blivit klart. Häll upp i en behållare med lock och ställ i kylen. Ställ i kyl för ett dygn.
Lagerblad-produkten används i receptet.4200 Kvargpannkaka 40 g
Stekt, djupfryst.ca. 75 st. x 40 g = 3,0 kgLaktosfri KVARG 34 %, VETEMJÖL, ÄGG, laktosfri SURMJÖLK, rapsolja, socker, laktosfritt SMÖR (GRÄDDE, salt), jäsningsmedel (bakpulver/E500ii, E450i), salt.
logo