RESEPT

Köttbullar, skogssvampsås och lingon

Resepti

10 PORTIONER

1. Traditionell köttbulle

Produkterna värms direkt från frysen. Uppvärmningstiderna är riktlinjer. Kontrollera alltid aktuella förpackningsmärkningar på etiketten.
Uppvärmningsinstruktioner
Varmluftsugn50 %
Värme160°C
Fuktighet10 %
Tid16 min

2.

Lagerblad köttbullar 30 g art nr 9863

3. Skogssvampsås

Viltbuljong7 dl
Grädde 3 dl
Brun sås150 g
Svampfond
Avrunnen tärnad skogssvamp 100 g
Färsk rosmarin 10 g

4. Rostade rotsaker

Rypsolja1 dl
Salt10 g
Kålrot150 g
Palsternacka150 g
Rotselleri200 g
Morot500 g
Siikli potatis800 g

5. Sockrade lingon:

Frysta lingon 400 g
Strösocker200 g
Lägg såsingredienserna i en kastrull och koka upp såsen. Tillsätt i slutet tärnad skogssvamp samt skuren rosmarin. Skär rotsakerna i klyftor och blanda dem med oljan. Rosta rotsakerna i 200 grader varm ugn i ungefär 30 minuter. Blanda lingonen med sockret och låt dem dra sig en stund.
Lagerblad-produkten används i receptet.9863 Traditionell köttbulle 30 g
Stekt, djupfryst.ca 167 st. x 30 g = 5,0 kgNötkött 67 %, lök, ÄGG, skorpmjöl (VETEMJÖL, jäst), vatten, salt, kryddor (cayenne-, svart- och vitpeppar, chili, vitlök, spiskummin, oregano, koriander, gurkmeja, bockhornsklöver, fänkål, ingefära), rapsolja.
Kontrollera köttets ursprungsland på förpackningen.
logo