Produkterna värms direkt från frysen. Uppvärmningstiderna är riktlinjer. Kontrollera alltid aktuella förpackningsmärkningar på etiketten.
Uppvärmningsinstruktioner
Varmluftsugn50 %
Värme160°C
Fuktighet10 %
Tid16 min
2.
Lagerblad köttbullar 30 g art nr 9863
3. Skogssvampsås
Viltbuljong7 dl
Grädde 3 dl
Brun sås150 g
Svampfond
Avrunnen tärnad skogssvamp 100 g
Färsk rosmarin 10 g
4. Rostade rotsaker
Rypsolja1 dl
Salt10 g
Kålrot150 g
Palsternacka150 g
Rotselleri200 g
Morot500 g
Siikli potatis800 g
5. Sockrade lingon:
Frysta lingon 400 g
Strösocker200 g
Lägg såsingredienserna i en kastrull och koka upp såsen. Tillsätt i slutet tärnad skogssvamp samt skuren rosmarin. Skär rotsakerna i klyftor och blanda dem med oljan. Rosta rotsakerna i 200 grader varm ugn i ungefär 30 minuter. Blanda lingonen med sockret och låt dem dra sig en stund.