Företaget

1998
LAGERBLAD FOODS HAR LAGAT GENUIN MAT MED RESPEKT FÖR TRADITIONELLA RECEPT I ÖVER 20 ÅRS TID.

Äkta husmanskost

Lagerblad Foods har lagat genuin mat med respekt för traditionella recept i över 20 års tid.

Lagerblad Foods historia började i en gammal rödtegelbyggnad invid Helsingfors Partitorg år 1998, då två erfarna köksmästare bestämde sig för att tillsammans börja laga mat för försäljning till storkök och catering. Köksmästarna hade en vision av att leverera god mat, av förstklassiga ingredienser, som tillretts på klassiskt vis – så som man skulle göra hemma – och därigenom erbjuda storkökskunderna ett gott och nytt affärskoncept till fördel för bägge parter. Under årens lopp har visionen blivit verklighet, bolaget Lagerblad Foods har vuxit till sig och blivit en mångsidig matleverantör till den krävande storköksmarknaden.

I dag jobbar ungefär 35 proffs för oss med att producera och sälja biffar, köttbullar, piroger och korvar av många olika sorter. Råvarubasen är bred, produkter görs av fjäderfä, nöt, gris, grönsaker och fisk. Matlagningen är traditionell, t.ex. det malda köttet malas i egen kvarn, man steker på gjutjärnspanna i riktig olja eller riktigt smör, löken kommer med skal på, man använder riktig grädde och man kryddar med många och utvalda kryddor från hela världen. Tillsatsämnen används ytterst sparsamt och bara då påkallat av produktsäkerhetsskäl eller funktionalitet, t.ex. i laktosfria eller glutenfria produkter. Gemensamt för alla produkterna är att de tillverkas med samma kärlek och omtanke som klassikerna i "farmors kök" – omsorgsfullt och av de bästa råvarorna. Slutresultatet talar för sig självt.

För att undvika tillsatsämnen så fryses alla Lagerblad-produkter ned genast efter tillredning. Produkterna är alltså tillredda och djupfrysta, har lång hållbarhetstid, och är enkla för slutkunden att använda. Produkterna behöver bara värmas upp, och de är färdiga för matbordet.

Vårt kök, vår matfabrik, representerar den senaste tekniken och säkerheten i branschen. Produktionen är myndighetsövervakad och FSSC-certifierad och vi jobbar oavbrutet med att upprätthålla en mycket hög produktsäkerhet. Utöver vår genuina produkt är vi stolta över vår motiverade och skickliga personal. Vi uppskattar personalens engagemang och beständighet, som är centrala element i vår förmåga att erbjuda Lagerblad Foods kvalitetsprodukter till kunderna.

2019
TILLREDDE VI 3,4 MILJONER KG HUSMANSKOST OCH UPPNÅDDE EN OMSÄTTNING PÅ ÖVER € 18 MILJONER

30 personer i företaget, med försäljnings -organisationer i Finland och Sverige, vår produktion och vårt huvudkontor i Finland. I produktionen har vi

20personer, många av dem är kockar, alla är kvalificerade och utbildade i livsmedelsproduktion och hygien. För försäljningen ansvarar tre personer och för produktutvecklingen står våra kökmästare Timo och Toni.

Hela köket och produktionsprocessen är designad för att tillverka högklassiga produkter, som sedan snabbt djupfryses.

200 produkter i aktiv tillverkning och recept på flera hundra till:

  • Köttbullar, färsbiffar, piroger och korvar
  • Nöt, lamm, gris, fjäderfä, ren, vilt, fisk, grönsaker och spannmål
  • Specialprodukter såsom laktosfria, glutenfria och vegan produkter

DIN FOOD SERVICE PARTNER

Merparten av Lagerblad Foods försäjning är business-to-business. Vi betjänar bl.a. facility management bolag, hotell- och restaurangkedjor, trafik restauranger och catering bolag med produkter under Lagerblad Foods brand. Vi gör en hel del produkter för de stora handelskedjorna i Finland på EMV basis, och vi levererar komponenter till flera av de stora livsmedelsbolagen i Norden.

Vi vill gärna understryka tre huvudargument för att inleda ett kundförhållande med oss; dessa är samarbete, högklassiga produkter och det är en bra affär för kunden.

Med samarbete menar vi att vi strävar till partnering med kunden. Ett kundlöfte ska alltid hållas – utan undantag. Vi skräddarsyr och utvecklar gärna produkten så att den blir precis sådan som kunden önskar sig. Vår produktutveckling är mycket snabb och lyhörd för önskemål samt smaktrender. Vi har lärt oss att balansera rätt mellan kvalitet, råvaror, smak och produktionskostnader och vi kan erbjuda premium matkomponenter till för kunden vettiga priser. Vi vinnlägger oss om att hålla extremt hög leveranssäkerhet, både avseende produktkvalitet, kvantitet och tidtabell.

En viktig poäng vi gärna understryker är att kunden gör en bra affär genom att välja Lagerblad Foods produkter

  • som alla är djupfrysta, färdiga, högklassiga, och med en ”hemmalagad känsla”.
  • Lagerblad Foods färdiga frysprodukter leder till lägre svinn i matproduktionen – man sparar både egna pengar och omvärldens då man belastar miljön mindre
  • Lagerblad Foods färdiga frysprodukter har en hög och jämn kvalitet: vår kund kan garantera samma goda kvalitet dag ut och dag in, på varje ort och vid varje tillfälle – matgästen är nöjd och kommer på nytt
  • Genom att använda Lagerblad Foods färdiga frysprodukter kan kunden ha färre dyra kockar i köket eftersom inköp och tillredning är enkelt, kunden kan istället ha mera/bättre serveringspersonal och fokusera på att betjäna matgästen så bra som möjligt – matgästen är nöjd och kommer på nytt
  • Lagerblads färdiga frysprodukter håller länge och är lätta att hantera – produkterna är mycket användarvänliga och prisvärda

Vi gör vårt bästa att betjäna varje kund, och vi lär vara enkla att ha att göra med.