RESEPT

Amerikanska pannkakor med jordgubbar och vaniljfärskostmousse

Laktosfri

Resepti

10 PORTIONER

1. Amerikansk pannkaka

Produkterna värms direkt från frysen. Uppvärmningstiderna är riktlinjer. Kontrollera alltid aktuella förpackningsmärkningar på etiketten.
Uppvärmningsinstruktioner
Varmluftsugn50%
Värme150°C
Fuktighet0 %
Tid6-8min

2. Lagerblad produkt

Amerikansk pannkaka 60 g20 st
Tillaga enligt anvisningarna.

3. Ingredienser

Färskost1 kg
Florsocker50 g (eller efter smak)
Vaniljstång2 st
Färska jordgubbar, utan skaft50 st
Färska bär och ätbara blommor till dekoration
Lägg färskosten i en skål. Dela vaniljstängerna på längden, skrapa ur fröna med en kniv och tillsätt dem i skålen. Tillsätt även florsockret. Vispa med spiralvisp tills färskosten får en mousse-liknande konsistens. Fyll en spritspåse med moussen. Lägg en rumstempererad pannkaka på en tallrik. Placera 5 hela jordgubbar runt kanten på pannkakan. Spritsa färskostmoussen i mitten och mellan jordgubbarna. Lägg en andra pannkaka ovanpå och dekorera med färska bär och ätbara blommor.
Lagerblad-produkten används i receptet.9501 Amerikansk pannkaka 60 g
Stekt, djupfryst.ca 40 st. x ca 60 g = 2,4 kg Laktosfri SURMJÖLK, VETEMJÖL, ÄGG, rapsolja, socker, jäsningsmedel (bakbulver/E450i, E500ii), laktosfritt SMÖR (GRÄDDE, salt), vaniljsocker, salt.
logo