RESEPT

Grönsaksbullar med kebabkryddor i pitabröd med tahiniyoghurt

Kostfiberkälla

Resepti

10 PORTIONER

1. Grönsaksbulle med kebabkryddor

Produkterna värms direkt från frysen. Uppvärmningstiderna är riktlinjer. Kontrollera alltid aktuella förpackningsmärkningar på etiketten.
Uppvärmningsinstruktioner
Varmluftsugn50 %
Värme180 °C
Fuktighet0 %
Tid10 min

2. Ingredienser

Grönsaksbulle med kebabkryddorNaN kg
Pitabröd, delade10 st
Små tomater i olika färger, skivade300 g
Rödlök, skivad300 g
Blandad sallad
Färsk koriander
Ättika1 dl
Socker2 dl
Vatten3 dl
Koka upp ättika, socker och vatten i en kastrull. Låt svalna i kylskåp. Lägg den skivade rödlöken i den avsvalnade lagen och låt dra i 1 dygn.

3. Tahiniyoghurt

Turkisk yoghurt6 dl
Vitlök, finhackad2 klyftor
Citronsaft2 msk
Tahini1 msk
CayennepepparNaN tsk
Blanda alla ingredienser i en skål för att göra tahiniyoghurten. Låt stå kallt i cirka 15 minuter före servering.
Lagerblad-produkten används i receptet.4301 Grönsaksbulle med kebabkryddor 15 g
Stekt, djupfryst.ca 400 st. x 15 g = 6,0 kgGråärtor 41 %, tomat, ris, lök, rapsolja, potatisflingor, rismjöl, vitlök, örter (koriander, timjan, oregano), kryddor (paprika, spiskummin, svartpeppar), salt, socker, stabiliseringsmedel (E461).
logo