RESEPT
Grönsaksbullar med kebabkryddor i pitabröd med tahiniyoghurt
Kostfiberkälla
Resepti
10 PORTIONER
1. Grönsaksbulle med kebabkryddor
Produkterna värms direkt från frysen. Uppvärmningstiderna är riktlinjer. Kontrollera alltid aktuella förpackningsmärkningar på etiketten.
Uppvärmningsinstruktioner
Varmluftsugn
50 %
Värme
180 °C
Fuktighet
0 %
Tid
10 min
2. Ingredienser
Grönsaksbulle med kebabkryddor
NaN kg
Pitabröd, delade
10 st
Små tomater i olika färger, skivade
300 g
Rödlök, skivad
300 g
Blandad sallad
Färsk koriander
Ättika
1 dl
Socker
2 dl
Vatten
3 dl
Koka upp ättika, socker och vatten i en kastrull. Låt svalna i kylskåp. Lägg den skivade rödlöken i den avsvalnade lagen och låt dra i 1 dygn.
3. Tahiniyoghurt
Turkisk yoghurt
6 dl
Vitlök, finhackad
2 klyftor
Citronsaft
2 msk
Tahini
1 msk
Cayennepeppar
NaN tsk
Blanda alla ingredienser i en skål för att göra tahiniyoghurten. Låt stå kallt i cirka 15 minuter före servering.
Lagerblad-produkten används i receptet.
4301 Grönsaksbulle med kebabkryddor 15 g
Stekt, djupfryst.
ca 400 st. x 15 g = 6,0 kg
Gråärtor 41 %, tomat, ris, lök, rapsolja, potatisflingor, rismjöl, vitlök, örter (koriander, timjan, oregano), kryddor (paprika, spiskummin, svartpeppar), salt, socker, stabiliseringsmedel (E461).
Visa produkt
Liknande recept
Falafelpinne, rödbetshummus och sötpotatis frites
Halloumi-rödbetsbiff, flatbread och tahiniyoghurt
produkter
Recept
Ansvarsprogram
Företaget
Kontakt