RESEPT

Rödbetsfalafel, tabbouleh-sallad ja vitlöks yoghurt

Resepti

10 PORTIONER

1. Rödbetsfalafel

Produkterna värms direkt från frysen. Uppvärmningstiderna är riktlinjer. Kontrollera alltid aktuella förpackningsmärkningar på etiketten.
Uppvärmningsinstruktioner
Varmluftsugn50 %
Värme180°C
Fuktighet0 %
Tid12 min.

2.

Punajuurifalafelpihvi30 kpl

3. Tabbouleh-sallad

Couscous 250 g
Grönsaksbuljong färdig 250 g
Gurka skalad och tärnad 200 g
Röda och gula små tomater 300 g
Rödlök tärnad 100 g
Färsk mynta hackad 20 g
Färsk koriander hackad20 g
Bladpersilja hackad 20 g
Citronsaft och rivet skal 1 kpl
Olivolja1 dl
Mät upp couscousen i ett kärl, häll den varma grönsaksbuljongen över och blanda. Täck formen med lock/folie och låt stå i ca 10 minuter. Kyl den kokta couscousen. Blanda ihop alla ingredienserna. Krydda med salt och svartpeppar

4. Vitlöks yoghurt

Turkisk yoghurt avrunnen 500 g
Vitlök hackad 15 g
Salt
Svartpeppar
Blanda ihop ingredienserna, om du vill kan du tillsätta en nypa socker för att balansera syran.Tips:Rödbetsfalafenl fungerar bra som fyllning till baguetter
Lagerblad-produkten används i receptet.4076 Rödbetsfalafel 30 g
Stekt, djupfryst.ca 180 st. x 30 g = 5,4 kgKikärter 50 %, rödbeta 28 %, rapsolja, rismjöl, lök, persilja, koriander, salt, vitlök, kummin, jäsningsmedel (matsoda/E500ii).

Liknande recept

logo