RESEPT

Blomkål- och currybullar, ris och korianderyoghurt

Laktosfri
Glutenfri

Resepti

10 PORTIONER

1. Blomkål och currybulle

Produkterna värms direkt från frysen. Uppvärmningstiderna är riktlinjer. Kontrollera alltid aktuella förpackningsmärkningar på etiketten.
Uppvärmningsinstruktioner
Varmluftsugn50 %
Värme180 °C
Fuktighet0 %
Tid10 min

2. Ingredienser

Basmatiris
Kokosgrädde
Stjärnanis1 st
Kanelstång1 st
Turkisk yoghurt600 g
Vitlöksklyfta, finhackad1 st
Färsk koriander, hackad3 msk
Limesaft1 tsk
Salt, socker och svartpeppar
Salladslök
Chili
Koka riset enligt anvisningarna, men byt ut en tredjedel av vattnet mot kokosgrädde. Tillsätt kanelstången och stjärnanisen till kastrullen. Blanda yoghurt, vitlök, koriander, limesaft samt salt, socker och peppar. Låt stå och dra i kylskåp i ett par timmar före servering. Dekorera portionen med skivad salladslök, chili och färsk koriander.
Lagerblad-produkten används i receptet.4300 Blomkål och currybulle 15 g
Stekt, djupfryst.ca 400 st. x 15 g = 6,0 kgBlomkål 41 %, potatis, ärter, kokosgrädde, rapsolja, lök, glutenfritt skorpmjöl (rismjöl, potatis-, tapioka- och majsstärkelse, dextros, jäst, psylliumfiber), ingefärapuré, vitlök, salt, koriander, socker, potatismjöl, curry -kryddblandning 1 % (koriander, bockhornsklöver, spiskummin, fänkål, ingefära, cayenne), stabiliseringsmedel (E461), svartpeppar, chili, limeblad.
logo