RESEPT

Grönsaksbullar med kebabkryddor, tomat-fetasallad och vitlöksyoghurt

Laktosfri
Glutenfri
Kostfiberkälla

Resepti

10 PORTIONER

1. Grönsaksbulle med kebabkryddor

Produkterna värms direkt från frysen. Uppvärmningstiderna är riktlinjer. Kontrollera alltid aktuella förpackningsmärkningar på etiketten.
Uppvärmningsinstruktioner
Varmluftsugn50 %
Värme180 °C
Fuktighet0 %
Tid10 min

2. Lagerblad produkt

Grönsaksbulle med kebabkryddorNaN kg

3. Tomat-fetasallad

Små tomater i olika färger, halverade500 g
Fetaost, smulad400 g
Gräslök, finhackad1 kruka
OlivoljaNaN dl
Strösocker1 tsk
Salt och svartpeppar efter smak
Lägg tomaterna i en skål och strö över sockret. Tillsätt olivoljan och blanda. Låt stå och dra en stund. Krydda med salt och grovmalen svartpeppar. Toppa med hackad gräslök. Tillsätt smulad fetaost och blanda försiktigt.

4. Vitlöksyoghurt

Turkisk yoghurt6 dl
Vitlöksklyftor, finhackade3 st
Citronsaft1 msk
Salt och svartpeppar efter smak
Blanda alla ingredienser i en skål. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt stå kallt i ca 30 minuter före servering. Servera med rustika pommes frites.
Lagerblad-produkten används i receptet.4301 Grönsaksbulle med kebabkryddor 15 g
Stekt, djupfryst.ca 400 st. x 15 g = 6,0 kgGråärtor 41 %, tomat, ris, lök, rapsolja, potatisflingor, rismjöl, vitlök, örter (koriander, timjan, oregano), kryddor (paprika, spiskummin, svartpeppar), salt, socker, stabiliseringsmedel (E461).
logo